1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kıroğlu: Lisanssızda 1 MW sınırı sektörü olumsuz etkileyecek

Kıroğlu: Lisanssızda 1 MW sınırı sektörü olumsuz etkileyecek

Enerji Günlüğü – LİDER Başkanı Yalçın Kıroğlu,  lisanssız elektrik üretiminde trafo dağıtım merkezi başına başvuruların 1 MW ile kısıtlanmasının...

Kıroğlu: Lisanssızda 1 MW sınırı sektörü olumsuz etkileyecek

Enerji Günlüğü – LİDER Başkanı Yalçın Kıroğlu,  lisanssız elektrik üretiminde trafo dağıtım merkezi başına başvuruların 1 MW ile kısıtlanmasının sektörün gelişmesinde ciddi bir güçlüğe yol açacağını söyledi.

EPDK'nın bugün Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koyduğu Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik değişikliğini Enerji Günlüğü'ne yorumlayan Lisanssız Elektrik Üretim Derneği (LİDER) Başkanı Yalçın Kıroğlu, lisanssız elektrik üretiminde trafo dağıtım merkezi başına başvuruların 1 MW ile kısıtlanmasının sektörün gelişmesinde ciddi bir güçlüğe yol açacağını belirtti.

Kıroğlu, “1 MW’den fazla ihtiyacı olan yatırımcı, örneğin bir fabrika bunu yapmak istediğinde 1 MW ile sınırlandırılmış olacak. Bu da birçok firmanın yatırımdan vazgeçmesine yol açacak. Üç dört yıldır bu işe odaklanmış EPC ve danışman firmaların önündeki işler çok azalacak. 1 MW sınırlaması, güneş enerjisinin gelişmesine negatif bir etki yapacaktır. Yurt dışından gelip yatırım yapmak isteyenler için de olumsuz etkilenecektir” dedi. 

DEĞİŞİKLİĞİN OLUMLU YANLARI

Yönetmelik değişikliğinin olumlu bulduğu yanlarına da değinen Kıroğlu, EDAŞ’lara lisansız elektrik üretim yasağı, hisse devrine kısıtlama ve kooperatiflerin sisteme dahil edilmesi gibi değişiklikleri lisanssız yatırımlaraçısından olumlu bulduğunu söyledi. 

LİSANSSIZ ELEKTRİKTE 1 MW SINIRI GELDİ

TELEMCİOĞLU: GÜNEŞTE ÇATI UYGULAMALARININ ÖNÜ AÇILDI

YİĞİT: LİSANSSIZDA DAHA SAĞLIKLI BİR YOLA GİRİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler