1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Yiğit: Lisanssızda daha sağlıklı bir yola girildi

Yiğit: Lisanssızda daha sağlıklı bir yola girildi

Enerji Günlüğü – Enerji Günlüğü Yazarı Hasan Yiğit,  Yönetmelik değişikliği ile lisanssız elektrik üretimi alanında daha sağlıklı bir...

Yiğit: Lisanssızda daha sağlıklı bir yola girildi

Enerji Günlüğü – Enerji Günlüğü Yazarı Hasan Yiğit,  Yönetmelik değişikliği ile lisanssız elektrik üretimi alanında daha sağlıklı bir yola girildiğini söyledi.

EPDK'nın bugün Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koyduğu Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik değişikliğini Enerji Günlüğü'ne yorumlayan Enerji Günlüğü Yazarı Hasan Yiğit, değişikliği olumlu bulduğunu ve lisanssız elektrik üretimi alanında daha sağlıklı bir yola girildiğini söyledi.

KAZANAN VE KAYBEDEN TARAFLAR VAR

Yiğit, “Yeni yayınlanan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği, bu değişiklikle özüne geri dönmüştür. Bana göre bu değişiklikten kazançlı çıkanlar tarımsal sulama birlikleri, kooperatifler ve fabrika tipi çatı projeleri olacak. Kaybedenler tarafında ise ticari amaçla, yani tek bir ampul yakmak için 1MW’lik tesis kurmak isteyenler ile çantacılar yer alıyor. Sonuç itibariyle bu değişiklikler, lisanssız elektrik üretimi alanında daha sağlıklı bir yola girildiği anlamına geliyor” dedi. 

LİSANSSIZ ELEKTRİKTE 1 MW SINIRI GELDİ

TELEMCİOĞLU: GÜNEŞTE ÇATI UYGULAMALARININ ÖNÜ AÇILDI

KIROĞLU: LİSANSSIZDA 1 MW SINIRI SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler