1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzmir, Avrupa’nın en büyük elektrikli otobüs filosunu kuracak

İzmir, Avrupa’nın en büyük elektrikli otobüs filosunu kuracak

Enerji Günlüğü – İzmir Büyükşehir Belediyesi, 400 elektrikli otobüsle Avrupa’nın en büyük filosunu kurmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir...

İzmir, Avrupa’nın en büyük elektrikli otobüs filosunu kuracak

Enerji Günlüğü – İzmir Büyükşehir Belediyesi, 400 elektrikli otobüsle Avrupa’nın en büyük filosunu kurmaya hazırlanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “yüzde 40 yerli üretim” şartıyla alacağı 400 araç ile, geleceğin teknolojisi olarak görülen ve çevreci yönleriyle  dikkat çeken elektrikli otobüslerde Avrupa’nın en büyük filosuna sahip olacak.

Kalkınma Bakanlığı’nın bu konuda yatırım programına aldığı ilk proje olan İzmir’in elektrik otobüsleri için kente gelen Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC’nin (Uluslararası Finans Kurumu) yetkilileri, yaptıkları teknik araştırmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantıda konuklara kentin ulaşım yapısı ve elektrikli otobüsler ile ilgili veriler aktardı. Kocaoğlu, alacakları elektrikli otobüslerin büyük çoğunluğunu 15- 20 kilometrelik hatlarda çalıştırmayı planladıklarını söyledi. 

2020'YE HAZIRLIK

Projelerini çevreci uygulamalar ile gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda “AB Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne (Covenant of Mayors) taraf olarak 2020 yılına kadar yetkisi içindeki alanlarda karbondioksit salınımını en az yüzde 20 oranında azaltmayı taahhüt eden kentler arasında yerini almıştı. Büyükşehir Belediyesi, çevreci özeliliğiyle ile ön plana çıkan elektrikli otobüslerle de bu hedefine  katkı koymayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler