1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan - Romanya Boru Hattı sona yaklaştı

Bulgaristan - Romanya Boru Hattı sona yaklaştı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Romanya Boru Hattı'nın son aşaması olan Tuna nehri altındaki kısmı için anlaşma sağlandı. Bulgaristan'ın Rus...

Bulgaristan - Romanya Boru Hattı sona yaklaştı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Romanya Boru Hattı'nın son aşaması olan Tuna nehri altındaki kısmı için anlaşma sağlandı. 

Bulgaristan'ın Rus gazına olan bağımlılığını azaltması yönünde önemli bir anlaşmaya imza atıldı. 23 kilometrelik Bulgaristan Romanya Boru Hattı'nın son aşaması olan ve Tuna nehrinin altından geçecek olan 2.1 kilometrelik kısmın inşası için Bulgargaz ve Transgaz Avusturyalı mühendislik firması Habau PPS Pipeline Systems ile bir anlaşma imzaladı. 

İlk planlamaya göre 2013 yılında başlaması gereken boru hattı çalışmaları Tuna Nehri altındaki teknik sorunlar nedeniyle gecikti. Hattın son aşamasının dört ay içinde tamamlanması bekleniyor. Çift yönlü yüksek basınçlı hat yıllık 1.5 milyar metreküp maksimum kapasiteye sahip olacak. 

Rusya'nın Güney Akım Projesini iptal etmesinin ardından Bulgaristan alternatif arz projelerine yöneldi. Bulgaristan Yunanistan'da yapılacak LNG terminali projesine de ortak olmayı değerlendiriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler