1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İTÜ Rektörü Karaca: İklim mültecisi olmayalım

İTÜ Rektörü Karaca: İklim mültecisi olmayalım

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, insanoğlunun iklim mültecisi konumuna düşmemek için doğaya uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

İTÜ Rektörü Karaca: İklim mültecisi olmayalım

Enerji Günlüğü - İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, insanoğlunun iklim mültecisi konumuna düşmemek için doğaya uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğiyle düzenlenen 3. Karbon Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Ayazağa Kampüsü’nde başladı.

DOĞA BİZE DEĞİL, BİZ DOĞAYA UYMALIYIZ

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Zirve’nin açılışında yaptığı konuşmada, iklim değişikliği denilince akla önce kuraklık, sel ve çölleşmenin geldiğini belirtti. Oysa günümüzde küresel ısınmanın etkilerinin çok daha ciddi bir noktaya geldiğine dikkat çeken Mehmet Karaca, “Geleceği iklim araştırmaları ve yeşil iş alanları şekillendirecek” dedi. Geçmişte iklim nedeniyle büyük toplumsal göçler yaşandığını hatırlatan Mehmet Karaca, günümüzde iklim mültecisi olmamak için insanoğlunun doğaya adapte olması gerektiğinin altını çizdi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KÜLTÜRÜ

Sürdürebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada iklim değişikliğiyle mücadele için kişi ve kurumların sürdürülebilir yaşam kültürüyle ilerleyebileceklerini belirtti. Karaosmanoğlu, dünyanın ısınmaması ve iklim anormalliklerinin yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler