1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP'ın üçte biri tamamlandı

TANAP'ın üçte biri tamamlandı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı TANAP Projesinin üçte birden fazla kısmının tamamlandığı ifade edildi. TANAP Doğalgaz İletim...

TANAP'ın üçte biri tamamlandı

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı TANAP Projesinin üçte birden fazla kısmının tamamlandığı ifade edildi. 

TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. (TANAP) Genel Müdürü Dr.Saltuk Düzyol, 1800 kilometrelik TANAP boru hattının 440 kilometrelik bir bölümünün tamamlandığını açıkladı. 

Düzyol ayrıca, Total ile imzalanan 4.5 milyar Dolarlık inşa ve mühendislik anlaşmasının planlanan şekilde devam ettiğini ve proje kapsamında 5000 kişinin istihdam edildiğini, bu rakamın yeni ihalelerin tamamlanmasıyla 8000'e ulaşacağını ifade etti. 

Eskişehir'de bitecek olan 1350 kilometrelik bölümün 2018 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar geçen Ağustos ayında Türkiye'nin Doğu bölgesinde başlamıştı. 

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler