1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gün içi elektrik piyasasında 59 bin MW'lik işlem

Gün içi elektrik piyasasında 59 bin MW'lik işlem

Enerji Günlüğü - Gün içi elektrik piyasasında Mart ayı içinde 58 bin 750 MW'lik işlem hacmi gerçekleştiği bildirildi. EPİAŞ Piyasa Operasyonları...

Gün içi elektrik piyasasında 59 bin MW'lik işlem

Enerji Günlüğü - Gün içi elektrik piyasasında Mart ayı içinde 58 bin 750 MW'lik işlem hacmi gerçekleştiği bildirildi. 

EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörü Fatih Yazıtaş, 1 Temmuz 2015 tarihinde açılan gün içi piyasasının hızla geliştiğini ifade etti. Mart ayında 58 bin 750 MW’lık işlem hacmi gerçekleştiğini belirten Yazıtaş, “Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) iyi çalışırsa, şirketlerin uzlaşma katsayılarının yükselmesi mümkün. Gün içi piyasa dengesizliklerin tolere edilmesini sağlayacak bir piyasa” dedi. 

Fatih Yazıtaş, Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden uluslararası elektrik ticaretinin devam ettiğini ancak Gürcistan’la bu konuda henüz çalışılamadığını vurguladı. Gürcistan’daki ilgili kuruluşlarla iyi ilişkiler içinde bulunduklarını kaydeden Yazıtaş, “Gürcistan’a gittik, onlardan bir heyeti İstanbul’a önümüzdeki günlerde bekliyoruz. Gürcistan bizim için önemli. Azerbaycan ile Gürcistan kendi üzerlerinden yapıyorlar. Gürcistan ile yapacağımız bağlantıyla, Azerbaycan piyasasının da enterkonnekte olabilecek. Böylece bölgesel bazda Türkiye iyi bir oyuncu olmaya aday” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler