1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP kompresör işi İtalyan-Yunan ortaklığının

TAP kompresör işi İtalyan-Yunan ortaklığının

Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı’nın iki kompresör istasyonu ile bir ölçüm istasyonunu Yunan-İtalyan ortaklığı üstlendi. 

TAP kompresör işi İtalyan-Yunan ortaklığının

Enerji Günlüğü - Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı’nın iki kompresör istasyonu ile bir ölçüm istasyonunu Yunan-İtalyan ortaklığı üstlendi. 

TANAP ile Türkiye üzerninden Yunanistan’a ulaşacak Azeri doğalgazını, Arnavutluk üzerinden İtalya’ya aktaracak Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı Projesi’nin kompresör istasyonlarını kimin inşa edeceği belli oldu. TAP AG şirketi, söz konusu projenin mühendislik, tedarik ve inşaatı için İtalya-Yunanistan ortaklığını seçti. 

İKİ KOMPRESÖR BİR ÖLÇÜM MERKEZİ

Renco S.p.A (İtalya) ve Terna S.A’dan (Yunanistan) oluşan ortaklık, TAP hattının Yunanistan sınırları bölümündeki, Türkiye-Yunan sınırı yakınlarında bulunan Kipoi’de bir kompresör istasyonu kuracak. Konsorsiyum, projenin Arnavutluk bölümünde ise Fier’de bir kompresör istasyonu ile Billisht’de bir ölçüm istasyonu projesini hayata geçirecek. Billisht’teki ölçüm istasyonu, TAP’ın Yunanistan tarafından gelecek doğalgazı ölçmek amacıyla tasarlandı. 

KOMPRESÖR ÜNİTESİ SIEMENS’TEN

Kompresör istasyonları inşaatının 2016 yılının ikinci yarısında başlaması ve iki yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Kompresör istasyonlarındaki altı gaz türbin turbo kompresör ünitelerinin temini için Eylül 2015 tarihinde Siemens ile sözleşme imzalanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler