1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Almanya'da güneş ve rüzgar bereketi!

Almanya'da güneş ve rüzgar bereketi!

Enerji Günlüğü -  Almanya'da geçtiğimiz Pazar günü yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretiminin fazla olması nedeniyle elektrik tüketicilerine...

Almanya'da güneş ve rüzgar bereketi!

Enerji Günlüğü -  Almanya'da geçtiğimiz Pazar günü yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretiminin fazla olması nedeniyle elektrik tüketicilerine üste para ödendi. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarını en iyi değerlendiren ülkelerin başında gelen Almanya'da 8 Mayıs Pazar 2016 tarihinde güneş ve rüzgardan üretilen elektrik miktarı öylesine fazla oldu ki, elektrik tüketicilerine para ödendi. 

Pazar günü güneşli ve rüzgarlı hava nedeniyle öğlen saat bir sularında yenilenebilir kaynaklardan toplam 55 GW elektrik üretildi. Bu da toplam tüketim olan 63 GW'ın yüzde 87'sini karşıladı. 

Bu nedenle elektrik fiyatları bir kaç saatliğine eksi seviyelere düştü. Bu da elektrik kullanan sanayi kuruluşları ve rafinerilere para ödendiği anlamına geliyor. 

Alman temiz enerji düşünce kuruluşu olan Agora Energiewende yöneticilerinden Christoph Podewils, her yıl yenilenebilir enerji payını arttırdıklarını belirterek, elektrik sisteminin de bu duruma iyi bir şekilde adapte olduğunu, 8 Mayıs gününün de büyük kapasitelerdeki yenilenebilir enerji ile sistemin iyi çalıştığını yeniden gösterdiğini belirtti. 

Talebin üst limiti karşılandığı anda doğalgaz santralleri devre dışı bırakılsa da, nükleer santraller ve kömür santrallerini kolayca kapatıp açmak mümkün olmuyor. 

Almanya'da geçen yıl elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı yüzde 33 oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler