1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kömüre karşı insan zinciri oluşturulacak

Kömüre karşı insan zinciri oluşturulacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin dört bir yanından 80’den fazla sosyal hareket, yapılması planlanan 71 termik santrale karşı 15 Mayıs’ta Aliağa’da...

Kömüre karşı insan zinciri oluşturulacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin dört bir yanından 80’den fazla sosyal hareket, yapılması planlanan 71 termik santrale karşı 15 Mayıs’ta Aliağa’da insan zinciri oluşturacak.

Türkiye’nin dört bir yanından 80’den fazla sosyal hareket, küresel iklim değişikliği mücadelesinin parçası olarak, kömüre karşı 15 Mayıs 2016 tarihinde Aliağa’da buluşarak kömüre dur diyecekler. 

Etkinlik kapsamında gruplar saat 12'de Foça Ilıpınar Köyü'nde buluşarak cüruf alanına doğru yürüyecekler. Saat 13.00'da konser ve konuşmalar, 16'da İnsan pankartı etkinliği ve 16.30'da cüruf alanı etrafında insan zinciri kurulması gerçekleştirilecek. 

TERMİK SANTRALLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

Etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada, "Kömürlü termik santralların sağlığımıza zarar verdiği, havamızı kirlettiği, hepimizin ortak evi olan Dünya’mızın yok olmasına sebep olduğu bilim insanları tarafından ortaya kondu. Tüm Dünya’da kömürden ve fosil yakıtlardan çıkış ve dönüşüm başladı. 

Türkiye’nin de bu gerçek ile yüzleşmesi için biz sosyal hareketler olarak yıllardır yerelde, ulusalda ve uluslararası platformlarda verdiğimiz mücadeleyi yeni bir boyuta taşımak için Aliağa’da bir araya geliyoruz.

İzmir, Zonguldak, Konya, Muğla, Kahramanmaraş, Adana, İskenderun hepsi bizim evimiz, hepsi bizim yaşam alanımız. Yaşam alanlarımızda yapılması planlanan, 71 termik santralın hiç birinin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin kirli enerji sarmalından kurtulması ve temiz, sürdürülebilir bir geleceğe doğru yol alması için Aliağa’da kömürsüz, beyaz bir sayfa açıyoruz." denildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler