1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Enerji Bakanlığı'nda disiplin Bakan'dan sorulacak

Enerji Bakanlığı'nda disiplin Bakan'dan sorulacak

Enerji Günlüğü -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı disiplin amirleri denetimlerini doğrudan Enerji Bakanı yapacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ...

Enerji Bakanlığı'nda disiplin Bakan'dan sorulacak

Enerji Günlüğü -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı disiplin amirleri denetimlerini doğrudan Enerji Bakanı yapacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,  "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, /7/2012 tarihli ve 28346 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin EK 1 sayılı cetvelinin 3- Denetim Hizmetleri Başkanlığı kısmı değiştirildi. Değişiklik ile Bakanlığın Disiplin Amirleri Cetveli içinde bulunan Denetim Hizmetleri Başkanlığı bölümü yeniden düzenlendi.

Düzenleme ile daha önce Başkan olan müsteşarın üst disiplin amiri olan Enerji Bakanı doğrudan Başkan olarak görev yapacak. Böylece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, denetim hizmetlerinde müsteşarların görevini de üstlendi.

Yine, Başdenetçi, Denetçi, Denetçi Yardımcısı ile Şube Müdürü, Başkana Bağlı Personel olmak üzere iki ayrı grup olarak ayrılan Başkanlık daha önce bir grupta ve üst disiplin amiri müsteşar olarak düzenlenmişken, değişiklik ile üst disiplin amiri Bakan oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler