1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP'ta ilk kazma vuruldu

TAP'ta ilk kazma vuruldu

Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya aktaracak TAP’ın Yunanistan bölümünün inşaatına başlandı. 

TAP'ta ilk kazma vuruldu

Enerji Günlüğü - Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya aktaracak TAP’ın Yunanistan bölümünün inşaatına başlandı. 

TANAP üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırına ulaşacak Azerbaycan doğalgazını İtalya'ya ulaştıracak Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan bölümünün inşasına törenle start verildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Azerbaycan Enerji Bakanı Natiq Aliyev'in de katıldığı TAP Temel Atma Töreni, Yunanistan'ın Selanik şehrinde gerçekleştirildi. Törene Avrupa Birliği ve ABD resmi temsilcileri yanı sıra Yunanistan, Türkiye, Arnavutluk, İtalya ve Bulgaristan'dan üst düzey yetkililer de katıldı. 

TAP HİSSEDARLARI

TAP’ın hissedarları Socar (%20), BP (%20), Snam (%20), Fluxys (%19), ENAGAS (%16) ve Axpo (%5) olarak sıralanıyor. TAP'ın uzunluğu Yunanistan'ın kuzey kesiminden geçecek 550 km, Arnavutluk üzerinden 215 km,  Adriyatik Denizi'nden geçecek 105 km ve İtalya üzerinden 8 km ile toplamda 878 kilometre. 

TAP’ın inşası 3.5 yıl sürecek. Denizaltı bölümünün 2017-2018 kışında tamamlanacak. TAP üzerinden gaz akışının en erken 2020 yılında başlaması öngörülüyor. TAP'ın İtalya kısmının inşası, 13 Mayıs 2016'da Bari'de başlamıştı. TAP, Yunanistan’ın kuzeyinden Arnavutluk ve Adriyatik'e geçecek. Boru hattının sualtı bölümü ise Fieri yakınlarında başlayıp Lecce'deki San Foca’da sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler