1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik borcu olan çiftçiye devlet desteği yok

Elektrik borcu olan çiftçiye devlet desteği yok

Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2016 yılında destek ödemesi yapılmayacak.

Elektrik borcu olan çiftçiye devlet desteği yok

Enerji Günlüğü -  Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2016 yılında destek ödemesi yapılmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere destek ödenmemesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2016 yılında destekleme ödemesi yapılmamasına ilişkin kararın uygulamasına dair usul ve esaslar belirleyerek yürürlüğe koydu. 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'e göre, Elektrik dağıtım şirketi ve/veya elektrik perakende satış Şirketi elektrik tüketimine ait kayıtlar ile ÇKS kayıtlarını eşleştirerek alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile beraber alacak tutarını Bankaya iletecek. Banka, Genel Müdürlük tarafından kendilerine iletilen, ödemeye esas icmallerdeki çiftçilere veya tüzel kişilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile Şirket tarafından iletilen elektrik borcu bulunan tüketiciye ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası eşleşenlerin destekleme bedellerini ilgililerine ödemeyecek.

Şirket borçlularına ödemenin yapılabilmesi için çiftçinin veya tüzel kişinin destekleme hak edişlerini almak üzere Bankaya müracaat tarihinden önceki son bir ay içinde Şirketten alınan belgenin Bankaya ibraz edilmesi gerekecek. 

Çiftçinin Bankaya yazılı müracaatı halinde hak ettiği destekleme tutarından, bankaya bildirilen borç miktarına kadar olan kısım şirketin hesabına aktarılabilecek. Mahsup işleminden sonra, çiftçilerin bakiye alacağı kaldığı takdirde, bu bakiye tutar çiftçilere ödenecek.

Borca ilişkin itiraz Şirkete yapılacak. Anlaşmazlık durumunda özel hukuk hükümleri uygulanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler