1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lukoil, Özbekistan anlaşmasında iyileştirmelere gitti

Lukoil, Özbekistan anlaşmasında iyileştirmelere gitti

Enerji Günlüğü - Lukoil, Özbek Uzbekneftegaz ile imzaladığı Kandim Grubu sahalarındaki yatırım ve üretim  paylaşım anlaşmasında bazı iyileştirmelere...

Lukoil, Özbekistan anlaşmasında iyileştirmelere gitti

Enerji Günlüğü - Lukoil, Özbek Uzbekneftegaz ile imzaladığı Kandim Grubu sahalarındaki yatırım ve üretim  paylaşım anlaşmasında bazı iyileştirmelere gitti.

Rus petrol ve gaz şirketi Lukoil bir basın açıklaması yaparak, Özbekistan'da Buhara vilayetinde bulunan Kandim Grubu sahalarını ve Kandım-Hauzak-Şadı-Kungrad yataklarını geliştirmek için imzaladığı ürün paylaşım anlaşmasında bazı değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Yatırımcılar için projenin gerçekleştirilmesi koşullarını iyileştiren anlaşmanın Kandım-Hauzak-Şadı-Kungrad ürün paylaşım anlaşmasında bazı ekonomik göstergelerde de bir dizi değişikliği içeriyor. 

Açıklamada, "Bugünkü enerji fiyat ortamında Lukoil'in böylesi maliyeti yüksek projeler için çok daha iyi koşullara ihtiyacı var" denildi.

Bu yılın nisan ayında Lukoil ve  Uzbekneftegaz, yıllık 8.1 milyar metreküp kapasiteli Kandım Gaz İşleme Tesisleri inşaatına başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbek meslektaşı İslam Kerimov ile Moskova'da geçen ay yaptığı görüşmeler sonrasında, Lukoil'in Özbekistan'da 12 milyar $ yatırım yapmayı planladığını söylerken, şirketin zaten hali hazırda Özbekistan'da gaz ve kondensat gelişiminde  3.6 milyar $ yatırım yaptığını da sözlerine ekledi.

Kandım-Hauzak-Şadı-Kungrad'ın bulunduğu üretim - paylaşım anlaşması (PSA) 16 Haziran 2004 tarihinde imzalandı ve üretim Buhara bölgesindeki Hauzak-Şadı gaz alanında 2007 yılında başladı.

Lukoil ve Uzbekneftegaz, Kandım-Hauzak-Şadı-Kungrad ve Güney - Batı Gissar'da  üretim - paylaşım anlaşmalarından (PSA) 2'sini uyguluyor. Lukoil başkanı Vagit Alekperov, 2018 yılına kadar Özbekistan'da yılda 16 milyar m3 gaz üretmeyi planlıyor. Üretilen gazın çoğu Özbek ortaklar tarafından Çin'e ihraç edilecek.

Lukoil %90 pay ile operatör konumundayken, ulusal holding şirketi Uzbekneftegaz diğer % 10 paya sahip. Kandım grup, Kandım , Kuvachi - Alat, Akkum, Parsankul, Khoji ve Batı Khoji'den oluşan altı gaz kondensat alanından oluşuyor.

LUKOİL'İN ÖZBEKİSTAN DOĞALGAZ TESİSLERİNDE TEST ÜRETİMİ

Önceki ve Sonraki Haberler