1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sudan'ın ilk nükleer santralini Çin kuracak

Sudan'ın ilk nükleer santralini Çin kuracak

Enerji Günlüğü - Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi (CNNC), Sudan'ın 600 megawatt gücündeki ilk nükleer santralini inşa edecek.Sudan'ın ilk...

Sudan'ın ilk nükleer santralini Çin kuracak

Enerji Günlüğü - Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi (CNNC), Sudan'ın 600 megawatt gücündeki ilk nükleer santralini inşa edecek.

Sudan'ın ilk nükleer santralini Çin kuracak. Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi (CNNC) bir açıklama yaparak, 600 megawatt gücünde bir nükleer reaktör inşaa etmek için Sudan Su Kaynakları Bakanlığı ile Pazartesi günü bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, işaa edilecek nükleer reaktörün türü ve maliyeti konusunda bilgi verilmedi. 

2012 yılı Aralık ayında Sudan Çin ile nükleer santral inşa etmek için bir anlaşma yaptığını duyurmuştu. Santralin atom enerjisini kullanmayı teşvik etmek amacıyla araştırma ve bilimsel çalışmalar yapacağı belirtilmişti. 

Sudan Arab Atom Enerjisi Kurumu'nun yardımı ile on nükleer proje yürütüyor. İlk nükleer santralin ise 2020 yılında kurulması planlanıyor.

Çin, Doğu Afrika ülkesi Sudan'da petrol ağırlıklı olmak üzere 20 milyar Dolar'dan fazla yatırım yaptı. Petrol karşılığında Sudan'a düşük faizli kredi sağlıyor ve silah gönderiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler