1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kemaliye JES için halk toplantısı yapılacak

Kemaliye JES için halk toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerjeo tarafından Manisa'da yapılması planlanan 100 MW'lık Enerjeo Kemaliye JES Kapasite Artışı Projesi ile ilgili halkı bilgilendirmek...

Kemaliye JES için halk toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerjeo tarafından Manisa'da yapılması planlanan 100 MW'lık Enerjeo Kemaliye JES Kapasite Artışı Projesi ile ilgili halkı bilgilendirmek için 14 Haziran 2016'da toplantı yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Enerjeo Kemaliye Enerji Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Kemaliye, Toygar ve Gürsu Mahalleleri Mevkiinde yapılması planlanan 100 MWe (24,9 MWe'den 100 MWe'ye) Enerjeo Kemaliye JES Kapasite Artışı Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı bildirildi. 

Yatırım bedeli 900.000.000 TL olarak belirlenen proje ile ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 14/06/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler, Bakanlık Merkezinde veya Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek. 

100 MWe (24,9 MWe'den 100 MWe'ye) Enerjeo Kemaliye JES Kapasite Artışı projesi kapsamında mevcut santral teknolojisi (binary sistem) ile aynı teknoloji kullanılacak ve yılda 800 GWh enerji üretilecek.

100 MWe (24,9 MWe'den 100 MWe'ye) Enerjeo Kemaliye JES Kapasite Artışı projesi kapsamında 42 adet üretim ve 8 adet reenjeksiyon kuyusunun açılması planlanlanıyor. Açılacak kuyuların hangi amaçla (üretim, yedek üretim, gözlem, reenjeksiyon) kullanılacağı kuyu testleri sonrasında neticelendirilecek.

ENERJEO ALAŞEHİR JES'TE KAPASİTE ARTIŞI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler