1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco yatırıma devam edecek

Aramco yatırıma devam edecek

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, enerji sektöründe talebi karşılamak için petrol yatırımı yapmaya devam edeceklerini bildirdi. Suudi...

Aramco yatırıma devam edecek

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, enerji sektöründe talebi karşılamak için petrol yatırımı yapmaya devam edeceklerini bildirdi. 

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Mineral Kaynaklar Bakanı ve Aramco Başkanı Halid El-Falih yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, geçen yıl yeni petrol ve gaz sahaları keşfettiğini ve enerji sektöründe talebi karşılamak için yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi. 

Aramco'nun düşük fiyatlara rağmen rekor seviyede petrol ve gaz üretimi gerçekleştirdiğini vurgulayan El-Falih, gelecek dönemde talebi karşılamak ve sürdürülebilir ve güçlü bir ekonomik büyüme için hem ülke içinde hem de dünya genelinde hidrokarbon kaynaklı enerji yatırımlarını yapmaya kararlı olduklarını söyledi. 

Bu açıklama ise Suudi Arabistan'ın petrol üretimini kısmayacağının bir işareti olarak değerlendirildi. 

Aramco 2015 yılında günde ortalama 10.2 milyon varil petrol üretti ve bir önceki yıla göre günde 6.8 milyon varil fazla petrol ihraç etti. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler