1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tanzanya doğalgaz kaynaklarını değerlendirecek

Tanzanya doğalgaz kaynaklarını değerlendirecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası bir Konsorsiyum, Tanzanya'nın doğalgaz kaynaklarını değerlendirecek bir gübre fabrikası kurmak için çalışmalar yürütüyor.Danimarkalı...

Tanzanya doğalgaz kaynaklarını değerlendirecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası bir Konsorsiyum, Tanzanya'nın doğalgaz kaynaklarını değerlendirecek bir gübre fabrikası kurmak için çalışmalar yürütüyor.

Danimarkalı Haldor Topsoe, Alman Ferrostaal, Pakistanlı Fauji Fertilizer ve Tanzanya kamu Petrol şirketi Tanzania Petroleum Development Corporation'ın (TPDC) oluşturduğu Konsorsiyum, Tanzanya'nın Güneyinde bir milyar Dolar'dan fazla bir yatırımla suni gübre fabrikası kurmayı planlıyor.

Danimarkalı teknoloji şirketi Haldor Topsoe tarafından yapılan açıklamada, fabrikanın tam yeri hakkında bir şey söylemek için henüz çok erken olduğunu belirterek, fabrikanın Tanzanya'nın büyük gaz rezervlerini kullanmasını sağlayacağını ve ayrıca istihdam yaratarak tarımsal üretimi de arttıracağını belirtti.

Tanzanya'nın ilk suni gübre fabrikasının yılda 1.3 milyon metrik ton kapasiteye sahip olması ve inşa çalışmalarının bu yıl başlaması planlanıyor. Proje hala başlangıç aşamasında ve mali kapanış bir yıldan daha fazla bir sürede düzenlenebilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler