1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik piyasasında kritik saatler: Yeni yazılım devrede

Elektrik piyasasında kritik saatler: Yeni yazılım devrede

Enerji Günlüğü - Enerji borsasında EPİAŞ tarafından hazırlanan yeni gün öncesi piyasası (GÖP) yazılımı bugün saat 17:00 itibariyle devrede. Yaşanabilecek...

Elektrik piyasasında kritik saatler: Yeni yazılım devrede

Enerji Günlüğü - Enerji borsasında EPİAŞ tarafından hazırlanan yeni gün öncesi piyasası (GÖP) yazılımı bugün saat 17:00 itibariyle devrede. Yaşanabilecek olası sıkıntılara karşı EPİAŞ teyakkuzda. 

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren yerli gün öncesi piyasası yazılımını devreye alacak. EPİAŞ’tan yapılan “Yerli Gün Öncesi Piyasasına Geçiş Hakkında Çok Önemli Duyuru”da 

28 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete’de “Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yayımlandığı hatırlatıldı. 

Açıklamada verilen bilgiye göre Yönetmelik ve Yönetmelik uyarınca hazırlanan prosedürler 01 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu kapsamda bugün (30 Mayıs 2016) saat 17:00’den itibaren Yerli Gün Öncesi Piyasası’na geçiş yapılacak. Söz konusu yazılıma https://gop.epias.com.tr adresinden erişim sağlanabilecek. Mevcut Gün Öncesi Piyasasına (MMS sistemine) erişim ise tamamen kapatılacak. 

Bugün (30 Mayıs 2016) saat 17:00’den itibaren 1 Haziran 2016 teslim tarihli ve ileriye dönük saatlik, blok, esnek teklifler ve ikili anlaşmalar https://gop.epias.com.tr linki üzerinden yapılacak. 1 Haziran 2016 ve ileri tarihler için mevcut Gün Öncesi Piyasasına (MMS sistemine) girilen saatlik, blok, esnek teklifler ve ikili anlaşmalar Veritabanından silinecek. 

EPİAŞ’ın açıklamasında katılımcıların herhangi bir sorun yaşamaması için bugün (30 Mayıs 2016) 17:00’den itibaren mevcut Gün Öncesi Piyasasında (MMS sisteminde) bulunan ileriye dönük saatlik, blok ve esnek teklifleri ve ikili anlaşmaları Yerli Gün Öncesi Piyasası’na https://gop.epias.com.tr adresinden yeniden girmeleri istendi. 

30 Mayıs 2016 17:00’dan itibaren yeni yazılım yürürlüğe gireceğinden geçiş sürecinde problem yaşanmaması için tüm piyasa katılımcıları tarafından gerekli hassasiyetin en üst seviyede gösterilmesinin önemi vurgulandı. Geçiş sürecinde yaşanabilecek sorunların hızla çözülebilmesi için +90 212 264 15 70/71 çağrı merkezinden piyasa katılımcılarına canlı destek verecek uzman personel sayısı artırıldı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler