1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom'dan Kuzeybatı Avrupa için doğalgaz ihalesi

Gazprom'dan Kuzeybatı Avrupa için doğalgaz ihalesi

Enerji Günlüğü - Rusya kamu enerji şirketi Gazprom, Kuzeybatı Avrupa için Haziran ayında doğalgaz ihalesi yapmayı planlıyor.Rus doğal gaz şirketi Gazprom'un...

Gazprom'dan Kuzeybatı Avrupa için doğalgaz ihalesi

Enerji Günlüğü - Rusya kamu enerji şirketi Gazprom, Kuzeybatı Avrupa için Haziran ayında doğalgaz ihalesi yapmayı planlıyor.

Rus doğal gaz şirketi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev yaptığı açıklamada, Haziran ayında Kuzeybatı Avrupa için doğalgaz ihalesi yapmayı planladıklarını ve ihalenin hacmi ve koşulları ile ilgili açıklamayı yakında yapacaklarını söyledi.

Medvedev, 2022 sonrasında Rusya ile doğal gaz alımı için uzun vadeli kontrat yapmamayı planlayan Polonya'nın da bu yolla kendilerinden doğalgaz alabileceğini kaydetti.

DOĞALGAZ FİYATLARI ARTACAK

Medvedev ayrıca, doğal gazda bir fiyat savaşının başlaması için bir neden görmediğini de belirterek, 2. çeyrekte ortaya çıkan doğal gaz fiyatlarının bu yıl için en düşük seviye olmasını ve 3. çeyrekten itibaren fiyatların yükselmesini beklediğini bildirdi. 

Medvedev, "Herkesin nasıl gaz alacağını seçme hakkı var. LNG için Avrupa'dan daha fazla tercih edilebilecek pazarlar bulunuyor" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler