1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya'dan Tesla'ya mektup var!

İspanya'dan Tesla'ya mektup var!

İspanya, Tesla'nın Avrupa'da kurmayı planladığı ilk elektrikli araç fabrikası alanı için yeni bir aday olarak teklifte bulundu.

İspanya'dan Tesla'ya mektup var!

Enerji Günlüğü - İspanya, Tesla'nın Avrupa'da kurmayı planladığı ilk elektrikli araç fabrikası alanı için yeni bir aday olarak teklifte bulundu.

Tesla Motors Başkanı Amerikalı mucit ve girişimci Elon Musk'ın Fransa'da kurulabileceğini açıkladığı Tesla'nın ilk Avrupa elektrikli araç fabrikası için küresel resesyonun sert vurduğu İspanya da talip oldu. Valencia Özerk Bölgesin'in başkenti yakınlarındaki Paterna yerel hükümeti de fabrika için bir site önerdi.

Ayrıca "İspanyol halkı" imzalı bir açık mektup yayımlandı. Mektup şu şekilde :

Paterna, Valencia'nın yaklaşık 6 mil kuzeybatısında yer almakta ve fabrikanızın yapılacağı yer olma adaylarından biri. Biz Paterna'nın en iyi seçim olduğuna inanıyoruz ve bunun sebeplerini açıklamaya çalışacağız:

Öncelikle Paterna'da, birçok uzman otomobil endüstrisi tedarikçileri ile İspanya'nın en iyi sanayi parklarından biri var ve Ford'un fabrikası da bi kaç dakikalık mesafede bulunuyor. İlk Tesla kompresörü de, Schneider Electric'in de aralarında oladuğu birçok dünya çapında tanınmış firmaların Paterne'da şubeleri bulunduğu gibi burada bulunabilir.

Valencia'ya birkaç mil uzakta olmak, emrinde uluslararası bir havaalanı ve tüm Akdeniz'in en önemli ticari limanı olması anlamına gelir. Siz bu mektubu okurken, uluslararası yüksek hızlı tren hatları tıpkı Fransa ve Almanya örneklerindeki diğer ülkelerde yapıldığı gibi Valencia'da da inşa ediliyor.

Tesla Motors Başkanı Amerikalı mucit ve girişimci Elon Musk, bu yılın başında yakın bir zamanda Tesla'nın Avrupa'da elektrikli araç üretimi için bir fabrikaya ihtiyaç duyacağını açıklamıştı.Musk, Avrupa'daki ilk elektrikli otomobil fabrikasının, Almanya ve İsviçre sınırındaki Ren Nehri ovasında bir kuzeydoğu Fransız bölgesi Alsace'de inşaa edilebileceğini söylemişti. Fransız Enerji Bakanı Ségolène Royal de zaman geçirmeden bir siteyi önermesi ve yöneticileri ile bir araya gelmişti.

Tesla'nın hali hazırda Avrupa'da Tilburg adlı bir fabrikası var ama burada sadece montaj işlemleri yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler