1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Trabzon'a 3.50 MW'lık Oylum I-II HES

Trabzon'a 3.50 MW'lık Oylum I-II HES

Enerji Günlüğü - Volta Yeşil Enerji, Trabzon Sümene'de 3.50 MW'lık Oylum I-II Regülatörü ve HES kurmayı planlıyor. Volta Yeşil Enerji Üretim Limited...

Trabzon'a 3.50 MW'lık Oylum I-II  HES
Enerji Günlüğü - Volta Yeşil Enerji, Trabzon Sümene'de 3.50 MW'lık Oylum I-II Regülatörü ve HES kurmayı planlıyor.
 
Volta Yeşil Enerji Üretim Limited Şirketi tarafından Trabzon İli, Sürmene İlçesi, Küçükdere Çayı üzerinde 3.50 MW'lık OYLUM I-II REGÜLATÖRÜ VE HES projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
 
10.738.150,27 TL bedelli proje ile yılda 9,50 GWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 
 
PROJE'NİN KURULU GÜCÜ DÜŞÜRÜLDÜ
 
İlk aşamada 8,46 MWm/8,10 MWe MWm olarak belirlenen projenin kurulu gücü 3,60 MWm/ 3,50 MWe'ye düştü.
 
Oylum I-II Regülatörü ve HES Projesi için 2012 yılında Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu ve ÇED Süreci başladı. 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurularak ÇED Süreci tekrar başladı ve 05/03/2013 tarihinde Halkın Katılı Toplantısı, 08/03/2013 tarihinde Kapsam ve Özel Format Belirleme Toplantısı yapıldı ve 16/07/2013 tarihinde Özel Format temin edildi. Söz konusu proje kapsamında Proje Özel Formatı alınmasının ardından sistemin formülasyonlarındaki değişiklik nedeni ile ÇED Süreci sonlandırıldı. Oylum I-II Regülatörü ve HES Projesi için yeniden bir değerlendirme yapılarak çevresel etkilerin en aza indirgendiği bir formülasyon belirledi. Oylum I-II Regülatörü ve HES Projesi ilk aşamada 8,46 MWm/8,10 MWe güce göre projelendirildi ve ön lisans ve fizibilite onayları aldı. Fakat projedeki formülasyon da bir takım değişiklikler yapıldı ve tesisin kurulu gücü 3,60 MWm’ye düşürüldü.
 
PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI
 
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Trabzon Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.
Önceki ve Sonraki Haberler