1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Konya'ya 6 MW'lık Meram Biyogaz Tesisi

Konya'ya 6 MW'lık Meram Biyogaz Tesisi

Enerji Günlüğü - Altaca Meram Yeşil Enerji, Konya'da 6 MW'lık Meram Biyogaz ve Organik Gübre Üretim Tesisi kuracak.Altaca Meram Yeşil Enerji Üretim A.Ş....

Konya'ya 6 MW'lık Meram Biyogaz Tesisi

Enerji Günlüğü - Altaca Meram Yeşil Enerji, Konya'da 6 MW'lık Meram Biyogaz ve Organik Gübre Üretim Tesisi kuracak.

Altaca Meram Yeşil Enerji Üretim A.Ş. tarafından Konya İli, Meram İlçesi, Çal Mevkii, Çomaklı Köyü'nde Meram Biyogaz (6MWe) ve Organik Gübre Üretim Tesisi kurulacak.

66.775.000 TL maliyeti olacağı tahmin edilen tesiste organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz kojenerasyon ünitesinde elektrik, sıcak su ve ısı üretimi için kullanılacak. Meram Biyogaz Tesisi projesi besleme debisi yılda 245.645 ton(~673 ton/gün) olacak. Bununla birlikte proje kapsamında yılda 22.991 ton (~62,99 ton/gün) katı organik gübre ve yılda 19.655 ton(~53,85 ton/gün) sıvı organik gübre üretimi gerçekleştirilecek.

Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. Ayrıca söz konusu tesisin kurulması ile bölgede bulunan organik atık üreticilerinin de atıklarının tesise alınarak bertarafı sağlanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler