1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Yeni mevzuata uygun PV uzmanlık eğitimi

Yeni mevzuata uygun PV uzmanlık eğitimi

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi sektöründe çalışmak isteyenlere yönelik Alman sertifikalı fotovoltaik uzmanlık eğitimi düzenleniyor. Çataklı...

Yeni mevzuata uygun PV uzmanlık eğitimi

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi sektöründe çalışmak isteyenlere yönelik Alman sertifikalı fotovoltaik uzmanlık eğitimi düzenleniyor. 

Çataklı Enerji Eğitim Yayıncılık Danışmanlık Limited Şirketi tarafından düzenlenen fotovoltaik uzmanlığı sertifika programı 13-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Kartal Soğanlık’taki Yenilenebilir Enerji Eğitim Merkezi’ndeki eğitimler, 10:00-17:00 saatleri arasında verilecek. Eğitimlerde güneş enerjisi sektöründe çalışmak ya da yatırım yapmak isteyenlere teknik ve teorik bilgiler aktarılacak. 

YENİ MEVZUATA UYGUN

Programa katılacak kişiler, 18-19 Haziran 2016 tarihlerinde ise güneş enerjisi yatırımlarıyla ilgili hukuki ve idari prosedürlere yönelik bilgiler alacak. Katılımcılar özellikle lisanssız elektrik üretimiyle ilgili mevzuatta yapılan son değişikliklere uygun şekilde güneş enerjisi santrali projesi başvuru dosyası hazırlamanın inceliklerini öğrenecek. 

ALMANYA ONAYLI SERTİFİKA

Eğitime katılmak isteyenler kayıt işlemleri için e-posta ile ([email protected])

​ ​

ya da telefonla (0216 452 04 02) başvuruda bulunabilecek. Çataklı Enerji tarafından düzenlenen programı başarıyla tamamlayanlara, Alman DGS tarafından da tanınan sertifika verilecek. 1975 yılında kurulan bir güneş enerjisi derneği olan DGS, 1996 yılında güneş okuları projesini başlattı. DGS, Alman Enerji Bakanlığı’nın danışman heyetinde de yer alıyor. 

“YETKİNLİK GARANTİSİ” 

Almanya Yenilenebilir Enerji Normlar Geliştirme Grubu’nda da etkin olan DGS ayrıca solar sektörüyle ilgili bilirkişi raporları ve teknik danışmalık hizmetleri de veriyor. DGS tarafından verilen sertifikalar, sahip olan kişilerin solar sektöründe çalışma yetkinliğine sahip olduğunun “garanti”si olarak kabul ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler