1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol üretimi Mayıs'ta azaldı

IEA: Petrol üretimi Mayıs'ta azaldı

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, global petrol üretiminin Mayıs ayında günde 800 bin varil azalarak 95,4 milyon varile indiğini açıkladı.Uluslararası...

IEA: Petrol üretimi Mayıs'ta azaldı

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, global petrol üretiminin Mayıs ayında günde 800 bin varil azalarak 95,4 milyon varile indiğini açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) bugün yayınladığı Mayıs ayı raporuna göre, global petrol üretimi Mayıs ayında 800 bin varil/gün azalarak 95,4 milyon varil/güne indi.

OPEC'in üretimi 100 bin varil azalarak 32,61 milyon varil/gün olurken, OPEC dışı üreticilerin arzlarında azalma 650 bin varil olarak gerçekleşti. IEA, OPEC dışı üreticilerin petrol arzlarında 2016'nın tamamı için azalma beklentisini de 800 bin varilden 900 bin varil/güne revize etti. 

2017'DE ARZ FAZLASI OLACAK

IEA, global petrol piyasalarının beklenenden ciddi şekilde daha güçlü artan talep ve arzda yaşanan beklenmedik sıkıntıların etkisiyle bu yılın ikinici yarısında dengeye yaklaşacaklarını öngördü.

Stoklarda beklenenden daha az petrom olduğunu belirten IEA, yılın ilk yarısında petrolde arz fazlasının da 1,5 milyon varil/gün olan ilk tahminlerin altında 800 bin varil/gün civarında olduğunu vurguladı.

2017 yılında petrol talebinde büyümenin 1,3 milyon varil/gün civarında olacağı öngörüsünü devam ettiren IEA, 2016 için talepte büyüme tahminini ise 1,2 milyon varil/günden 1,3 milyon varil/güne çıkardı.

Raporda, "OPEC petrol üretiminin 2017'de ılımlı şekilde büyüyeceğini öngörüyoruz ve global petrol stoklarında 2017'nin ilk yarısında hafif bir artış, ikinci yarısında hafif düşüş gerçekleşmesini bekliyoru. Yılın tamamında stoklarda 100 bin varil/gün gibi çok küçük bir azalma olacak" ifadesi yer aldı. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler