1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Küresel rüzgar ordusu 1 milyon kişiye ulaştı!

Küresel rüzgar ordusu 1 milyon kişiye ulaştı!

Enerji Günlüğü - Küresel rüzgar enerjisi yatırımları 2015 yılında yüzde 5 büyürken, sektördeki istihdam sayısı 1 milyon kişiye ulaştı.Bugün...

Küresel rüzgar ordusu 1 milyon kişiye ulaştı!

Enerji Günlüğü - Küresel rüzgar enerjisi yatırımları 2015 yılında yüzde 5 büyürken, sektördeki istihdam sayısı 1 milyon kişiye ulaştı.

Bugün dünya rüzgar günü. Dünya çapında kutlanan, Global Rüzgâr Gününde, Küresel Rüzgâr Enerji Konseyi (GWEC), temiz enerji temininin yanı sıra rüzgâr sanayisi ile oluşturulan sosyo-ekonomik faydaları vurguluyor.

Küresel Rüzgâr Günü, her yıl 15 Haziran tarihinde kutlanan dünya çapında bir etkinlik. Rüzgâr enerjisini, onun güç ve enerji sistemlerini yeniden şekillendirme olanaklarını keşfetmek için, ekonomiyi dekarbonize etmek, yeni sanayiler kurmak ve yeni meslekler yaratmak için önemli bir gün olarak nitelendiriliyor.

GWEC’in açıklamasına göre sektördeki istihdam oranı yüzde 5’lik artışla 1,1 milyon kişiye ulaştı. İstihdam rakamlarındaki artış, Çin, ABD ve Almanya’daki çok güçlü kurulum oranlarından kaynaklandı.

Sektördeki yaratılan istihdam, yenilenebilir enerji teknoloji maliyetlerini azaltacak ve politika çerçeveleri sağlayacak şekilde yönlendiriliyor. Hükümetler dünyanın birçok yerinde yüksek işsizlik oranları ile mücadeleye devam ederken, hem mevcut gerçeklik ve hem de rüzgâr sanayisinin istihdam için gelecekteki potansiyeli giderek daha önemli hale gelmiş durumda.

GWEC Genel Sekreteri Steve Sawyer "Biz büyüyoruz, iyiye gidiyor ve ucuzluyoruz. Rüzgâr sanayi, dünyanın sadece Paris’te kabul edilen iklim hedeflerini karşılamıyor, aynı zamanda ihtiyaç duyduğu yeni işleri oluşturuyor ve yerel ekonomileri destekliyor, geçen yıl yaklaşık 110 milyar USD ile son yıllardaki rekor büyümeye tanıklık etmekteyiz” dedi.

Bu arada, şirketler rüzgâr enerjisine giderek artan yatırımlar yapıyorlar. Temiz enerji tedariki Facebook, Microsoft, Google, Lego, AT&T, DuPont, General Motors, HP, Sprint ve Walmart gibi dünyanın en büyük ve en karlı şirketleri için standart bir uygulama haline geldi.

Steve Sawyer "Biz, rüzgârdan güçlerine kaynak alan şirketlerin hızla artan sayısını görmek için heyecan duyuyoruz. Bu önde gelen şirketler gösteriyor ki rüzgâr çevreyi korumanın yanı sıra, ekonomik katkı da yaratıyor ve bu tam da tüketicilerin görmek istediği şey. Hükümet eyleme gerek duyduğu anda, yatırımcıların ekonomiye doğru yön veren ekonomik kararlar alması gerçek bir değişim olur” ifadelerini kullandı.

Rüzgâr enerjisi, 2015 yılındaki yeni enerji üretiminin en büyük kaynağı oldu. Rüzgâr öncülüğünde yenilenebilirler, enerji sektörünü çevresel, sosyal ve ekonomik bir dizi faydalar getiren bir sektöre dönüştürüyor. Makroekonomik etkilerinin giderek artması, gelecekteki enerji seçenekleri hakkında siyasi karar verme için bir faktör olarak gösteriliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler