1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya doğalgazlı lokomotiflere geçecek

Rusya doğalgazlı lokomotiflere geçecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın en önemli doğalgaz tedarikçilerinden Rus enerji devi Gazprom, Rusya demiryolları ağındaki motorinli lokomotiflerin sıvılaştırılmış...

Rusya doğalgazlı lokomotiflere geçecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın en önemli doğalgaz tedarikçilerinden Rus enerji devi Gazprom, Rusya demiryolları ağındaki motorinli lokomotiflerin sıvılaştırılmış doğalgazla çalışan lokomotiflerde değiştirilmesini hedefliyor.

Rus enerji devi Gazprom, Rusya Demiryolları ve yerli makine üreticileri gazla çalışan lokomotiflerin geniş çaplı kullanımı için işbirliği yaptı. İmzalanan işbirliği anlaşması demiryolu ve motorlu taşıtlar alanında doğal gaz kullanımının teşvik edilmesi, demiryolu ulaşımının çevresel etkilerinin azaltılması, doğalgazın pazar payı ile yerli gaz tüketiminin arttırılması ve ulusal makine üretim endüstrisinin teşvik edilmesi alanlarını kapsıyor.

Anlaşmaya göre, Gazprom, Rusya Demiryolları tarafından onaylanan lokasyonlarda gelişmiş doğalgaz dolum altyapı tesislerini inşa edecek. Lokomotifler başta olmak üzere Rusya Demiryolları İşletmeleri’nde yakıt olarak sıvılaştırılmış doğal gaz kullanılacak. Gazprom, gazla çalışan lokomotiflerin Rus Demiryolları tarafından test edilmesi aşamasında da destek verecek.

Rusya Demiryolları’nın üretim ve teknik tesislerinin LNG’ye adaptasyonunu izleyerek geliştirmede ve gazla çalışan lokomotifler projesinde çalışacak mühendis, teknisyen ve lokomotif ekibine mesleki eğitim verecek. Rusya Demiryolları ayrıca kurumsal motorlu taşıtlarda doğal gaz kullanımı için bir program uygulayacak.

Öte yandan Sinara Grubu ve Transmashholding ise belgelendirme, üretim ve doğal gaz yakıtlı lokomotif bakım konusunda destek sunacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler