1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. 3 ilde HES kamulaştırması

3 ilde HES kamulaştırması

Enerji Günlüğü - Adıyaman'da kurulması planlanan Kahta 1 HES, Giresun'da kurulması planlanan Karaca HES ve Zonguldak'ta kurulması planlanan Çayaltı HES...

3 ilde HES kamulaştırması

Enerji Günlüğü - Adıyaman'da kurulması planlanan Kahta 1 HES, Giresun'da kurulması planlanan Karaca HES ve Zonguldak'ta kurulması planlanan Çayaltı HES için acele kamulaştırmalar yapılacak.

Bakanlar Kurulu kamulaştırma kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, Adıyaman'da kurulması planlanan Kahta 1 Hidroelektrik Santrali için Kahta ili Kocahisar Köyü ve Sincik İlçesi Kıran Köyündeki taşınmazlar; Giresun'da kurulması planlanan Karaca Regülatörü ve HES için Dereli ilçesine bağlı Yüce Köyü'ndeki bazı taşınmazlar ile Zonguldak'ta kurulması planlanan Çayaltı Regülatörü ve HES için Devrek ilçesi Hışıroğlu Köyü'nde bulunan bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Ayrıca, 2016 Yılı Yatırım Programında Yer Alan “Bartın-Kozcağız 1. Merhale Projesi” Kapsamındaki Kozcağız Barajının Yapımı Amacıyla Bartın ili Merkez ilçeye bağlı Şarköy, Avgölü ve Barkaçboz köyleri ile Ulus ilçesine bağlı Kirsinler Köyü'nde bazı taşınmazlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler