1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çalık, Mardin’den günde 138 varil petrol üretiyor

Çalık, Mardin’den günde 138 varil petrol üretiyor

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Mardin’de bulunan Güney Çalıktepe 1 Kuyusu'ndan günde 138 varil net petrol üretimi yapıyor.Çalık Enerji, Güney Çalıktepe...

Çalık, Mardin’den günde 138 varil petrol üretiyor

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Mardin’de bulunan Güney Çalıktepe 1 Kuyusu'ndan günde 138 varil net petrol üretimi yapıyor.

Çalık Enerji, Güney Çalıktepe 1 Kuyusu'nda üretimin devam ettiğini ve kuyuda bugün itibariyle günde 138 varil net petrol üretiminin yapıldığını açıkladı. 

Açıklamada, Mardin ili sınırları içerisinde keşfi yapılan Güney Çalıktepe-1 Kuyusu'nda, test üretiminin 10.3.2016 tarihinde başladığı ve günümüz itibariyle 138 varil/gün net petrol üretiminin yapılmakta olduğu belirtildi. 

Açıklamanın devamında, “Sahadan bu güne kadar toplam 18.300 varil petrol üretimi gerçekleştirilmiş olup, henüz kuyudan su gelişi gözlenmemiştir. Sahanın geliştirilme çalışmaları devam etmekte olup, mevcut kuyunun 500 metre doğu tarafına yeni bir kuyu planlanmış ve lokasyon hazırlama çalışmalarına başlanmıştır. Sahadan üretilen petrol tankerlerle TPAO Batman AP2 istasyonuna nakledilmekte ve TÜPRAŞ'a satılmaktadır." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler