1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Karpowership, Türk öğrencileri NASA yarışmasına gönderiyor

Karpowership, Türk öğrencileri NASA yarışmasına gönderiyor

Enerji Günlüğü - NASA’da düzenlenecek Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması (MATE-ROV) finalinde Türkiye’yi Özel ALEV Lisesi öğrencileri temsil...

Karpowership, Türk öğrencileri NASA yarışmasına gönderiyor

Enerji Günlüğü - NASA’da düzenlenecek Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması (MATE-ROV) finalinde Türkiye’yi Özel ALEV Lisesi öğrencileri temsil edecek. 

Karadeniz Holding’ten yapılan açıklamaya göre, dünya çapında düzenlenen “Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması’nda (MATE-ROV) Türkiye birinciliğini Özel ALEV Lisesi takımı elde etti. Seçilen ekip Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’da düzenlenecek finallerde Türkiye’yi temsil edecek. 

23-25 Haziran 2016 tarihlerinde, Texas Eyaletindeki NASA Johnson Uzay Merkezi’nde Nötr Yüzdürme Havuzuna davet edilen takımın tüm seyahat masrafları ve bir bölüm teknik ekipman ihtiyaçları Karadeniz Holding kuruluşu KARPOWERSHIP’ın desteğiyle karşılandı.

Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Harezi, öğrencilere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek “Karadeniz Holding olarak Karpowership projesi ile enerji alanında bir Türk markası yarattık. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen enerji gemilerimiz dünyanın dört bir yanına enerji sağlıyorlar. Bu da doğru yönlendirilirse Türkiye de büyük inovasyon projelerinin çıkabileceğinin en büyük göstergesi. Karadeniz Holding olarak inovasyona ve yaratıcı düşünceye saygımız sonsuz. Halen sürdürdüğümüz eğitim projelerine ek olarak gençlerimizin yaratıcı yönlerini destekleyecek projelere destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

DÜNYADA BİR İLK

Bir Karadeniz Holding kuruluşu olan Karpowership dünyada powership (yüzen santral) filosuna sahip olan ilk enerji şirketi.  Şirket, 2009 yılından beri toplam kapasitesi 1.500 MW’ı geçen 9 Powership inşa etti. Toplam kapasiteleri 6.000 MW’a ulaşan Powership’lerin yapımına ise halen devam ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler