1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta bayram fırsatçılığına izin yok

Akaryakıtta bayram fırsatçılığına izin yok

Enerji Günlüğü - EPDK, akaryakıt dağıtım şirketlerinin bayram tatilinde fiyat yükseltmesine izin vermeyecek.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bayram...

Akaryakıtta bayram fırsatçılığına izin yok

Enerji Günlüğü - EPDK, akaryakıt dağıtım şirketlerinin bayram tatilinde fiyat yükseltmesine izin vermeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bayram tatili öncesi akaryakıt dağıtım şirketlerine bir yazı göndererek tüketiciyi mağdur edecek fiyat artışlarından kaçınmaları konusunda uyarıda bulundu.

FIRSATÇILARA SORUŞTURMA AÇILACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarının çok yakından takip edildiğini ve 9 günlük bayram tatili sürecinde tüketici aleyhine gelişecek herhangi bir fiyat hareketine kesinlikle göz yumulmayacağına vurgu yaptı. Yılmaz, fiyatlarda değişiklik yaparak hem tüketiciyi mağdur eden hem de rekabeti olumsuz etkileyen şirketlere soruşturma açılacağını söyledi.

Başkan Yılmaz: “Akaryakıt dağıtım şirketlerinden hem fiyat metodolojimize uygun fiyatlandırma yapmalarını hem de vatandaşımızın bayram sevincine gölge düşürmemek için yüksek kalitede hizmet sunmalarını bekliyoruz” dedi. 

NERESİ UCUZSA ORADAN ALIN

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz lisanslı istasyonlarda satılan akaryakıtlarda kalite açısından hiçbir fark olmadığını belirterek vatandaşlara "istasyonun tabelasına değil, fiyatlarına bakın" tavsiyesini vererek akaryakıt ürünlerini, hangi lisanslı istasyonda ucuzsa oradan almaları çağrısını yaptı.

Yılmaz, lisanslı istasyonlarda diğer istasyonlara göre daha ucuza satılan akaryakıt ürünlerinin de güvenliğinden sorumlu olduklarına vurgu yaparak akaryakıttan dolayı araca zarar gelmesi durumunda tazmin etme güvencesi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler