1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş paneli ithalatında damping soruşturması

Güneş paneli ithalatında damping soruşturması

Enerji Günlüğü - Çin'den yapılan güneş paneli ithalatına damping soruşturması açıldı.Yerli üretim dalı olan Solartürk Enerji San.ve Tic. A.Ş.,...

Güneş paneli ithalatında damping soruşturması

Enerji Günlüğü - Çin'den yapılan güneş paneli ithalatına damping soruşturması açıldı.

Yerli üretim dalı olan Solartürk Enerji San.ve Tic. A.Ş., Sunlego Enerji Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. ve Zahit Enerji San. ve Tic. A.Ş.'nin başvurusu ile, Çin Halk Cumhuriyeti'nden yapılan güneş paneli ithalatı için damping soruşturması açıldı.

Ekonomi Bakanlığı'nın konu ile ilgili yaptığı açıklama ile, Solartürk Enerji San.ve Tic. A.Ş., Sunlego Enerji Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. ve Zahit Enerji San. ve Tic. A.Ş.'nin 2015 yılına ait Çin'den yapılan güneş paneli ithalatında damping marjının ihmal edilebilir oranın üzerinde olması nedeniyle damping soruşturması açıldığı duyuruldu.

Çin Halk Cumhuriyeti'nden yapılan güneş paneli ithalatının hem mutlak olarak hem de toplam ithalat içerisindeki payının 2013-2015 dönemi arasında ciddi oranda yükselmiş ve pazar payı da artmıştı. Yapılan ithalat ile yerli üretim dallarının fiyatlarının 2015 yılı için kırmadığı ancak baskı altında tuttuğu ve ekonomide olumsuzluğa neden olduğu tespit edildi.

Yapılan bu tespitlerin sonucunda İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından Çin Halk Cumhuriyeti'nden yapılan güneş paneli ithalatına bir damping soruşturması açılması kararı verildi.

İlgili taraflar açılan soruşturma ile ilgili bilgi belge ve görüşlerini sunabilecek. Sunulacak bilgi belge ve görüşler T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak verilecek.

Soruşturma süresince geçici önlemler alınabilecek. Alınacak kesin önlemler ise geriye dönük olarak uygulanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler