1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Mersinli RES’e çevre vizesi çıktı

Mersinli RES’e çevre vizesi çıktı

Enerji Günlüğü - Yander Elektrik tarafından İzmir'de yapılacak Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesine ÇED Olumlu kararı verildi.Yander Elektrik Mühendislik...

Mersinli RES’e çevre vizesi çıktı

Enerji Günlüğü - Yander Elektrik tarafından İzmir'de yapılacak Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesine ÇED Olumlu kararı verildi.

Yander Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ, İzmir, Kemalpaşa, Torbalı ve Bayındır ilçeleri yakınlarında kuracağı Mersinli RES projesinde yeni bir aşamaya geldi. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 

Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mah, Karlık Tepe, Akçam Tepe mevkiilerinde kurulması planlanan 55 MW'lık Mersinli RES projesi için ÇED Olumlu kararı verdi. 

22 TÜRBİN KULLANILACAK

Mersinli RES projesi kapsamında 2.5 MW güce sahip 22 adet türbin kurulacak. Santralin yıllık enerji üretiminin 202.356.000 kWh olması öngörülüyor. Mersinli RES’te elde edilen elektrik enerjisi, Işıklar-Tire TM Enerji İletim Hattı(154kV)’na bağlanarak şebekeye verilecek. Projenin işletme süresi 49 yıl. 

ÇED ONAYI İÇİN DEĞİŞTİRİLDİ AMA

Mersinli RES projesiyle ilgili olarak daha önce verilen ÇED Gerekli Değildir kararı iptal edilmişti. Proje kapsamında yapılacak 22 adet türbinden 9'unun ve şalt merkezinin yeri değiştirilerek bir revizyona gidildi. Bu revizyon sonrası tekrardan verilen ÇED gerekli değildir kararı da iptal edilerek ÇED süreci başlatıldı. ÇED süreci başlayan projeyle alakalı olarak İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 24 Ağustos 2015 tarihinde saat 14:00'da Orhan Kahraman Ortaokulu'nda Halkın Katılımı Toplantısı yapıldı. 

KÜLTÜR VARLIĞINA RASTLANIRSA... 

Proje ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı-Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün verdiği görüşe göre, proje alanında yapılacak uygulamalar sırasında herhangi bir taşınmaz kültür varlığına rastlanılması durumunda uygulamaların durdurulması ve en yakın Mülki İdare Amirliğine veya Müze Müdürlüğüne haber verilmesi gerekiyor.

ÇED Olumlu kararı verilen projenin bedeli 100.000.000 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler