1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Alaşehir İbişalan'da jeotermal sondajı

Alaşehir İbişalan'da jeotermal sondajı

Enerji Günlüğü - Manisa Alaşehir Azıtepe Mahellesi yakınlarında 1 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak gradyan amaçlı arama faaliyeti gerçekleştirilecek. Cihan...

Alaşehir İbişalan'da jeotermal sondajı

Enerji Günlüğü - Manisa Alaşehir Azıtepe Mahellesi yakınlarında 1 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak gradyan amaçlı arama faaliyeti gerçekleştirilecek. 

Cihan Yıldırım tarafından, Manisa İli, Alaşehir İlçesi, Azıtepe Mahallesi, İbişalan Mevkii'nde 1 adet Jeotermal Kaynak Gradyan Amaçlı Arama Sondaj Çalışması planlanıyor. Söz konusu faaliyet ile sadece jeotermal gradyan amaçlanıyor. Proje kapsamında herhangi bir üretim ya da reenjeksiyon kuyusu yapılmayacak. 

Proje ile sadece alanda yeterli bir jeotermal kaynağın olup olmadığına karar verilmek üzere karotlu ve kırıntılı sondaj yapılıp sondaj esnasında inilen her derinlik seviyesinin ısı artışı kaydedilecek. Böylece su kuyusu, üretim kuyusu veya reenjeksiyon kuyusu açmadan önce alanda bir jeotermal kaynak olup olmadığı araştırılmış olacak.

Proje kapsamında kullanılacak 831,23 ha'lık arama ruhsat alanı, tapu sahibi Şenay SARIKAYA'dan kiralanarak Cihan YILDIRIM tarafından alanın kullanılacak. ÇED süreci başlayan projenin bedeli 630.000 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler