1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Isparta Keçiborlu’ya 2 MW'lık güneş santrali

Isparta Keçiborlu’ya 2 MW'lık güneş santrali

Enerji Günlüğü - Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 2 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.Sedat Yılmaz tarafından Isparta İli, Keçiborlu...

Isparta Keçiborlu’ya 2 MW'lık güneş santrali

Enerji Günlüğü - Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 2 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

Sedat Yılmaz tarafından Isparta İli, Keçiborlu İlçesi, Kılıç Köyü, Topraklık ve Sıçan Hasan Mevkiindeki 30.062 m2'lik alanda 2 adet 1000 kWe'lik toplamda 2 MW'lık GES kurulması planlanıyor. 

Kurulacak iki tesis de birbirinden bağımsız üretim yapacak şekilde tesis edilecek ve üretimleri ayrı sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak. İki tesis için ortak bir adet 62 m2’lik idari bina ve her bir tesiste 62 m2’lik 1'er adet trafo olacak.

Projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

Proje bedeli toplam 4.406.460 TL olarak belirlenen projede yer alan elektrik üretim tesislerinin her birinde 4.320'şer olmak üzere toplamda 8.640 adet panel kullanılması planlanıyor.

Proje kapsamında santralin inşaat aşamasına 8 saatli tek vardiya süresince çalışılacak. Santral işletme aşamasına geçtiğinde ise çalışma süresi 8'er saatlik üç vardiya şeklinde olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler