1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Adana'ya 1.2 GW'lik kömür santrali: Gamze TS

Adana'ya 1.2 GW'lik kömür santrali: Gamze TS

Enerji Günlüğü - Çukurova Demtaş Enerji Üretim AŞ, Adana Yumurtalık'ta 3.6 milyar TL'lik yatırımla, toplam 1200 MW (1.2 GW) kurulu gücünde kömüre...

Adana'ya 1.2 GW'lik kömür santrali: Gamze TS

Enerji Günlüğü - Çukurova Demtaş Enerji Üretim AŞ, Adana Yumurtalık'ta 3.6 milyar TL'lik yatırımla, toplam 1200 MW (1.2 GW) kurulu gücünde kömüre dayalı bir termik santral kuracak. 

Çukurova Demtaş Enerji Üretim Ticaret A.Ş., Adana ili, Yumurtalık ilçesi, Sugözü Mahallesi yakınlarında 123,14 ha alan üzerinde ithal kömüre dayalı 1.200 MW'lık Gamze Termik Santrali kuracak. Ayrıca proje kapsamında Atık Depolama Alanı ve Derin Deniz Deşarjı Entegre yapılması da planlanıyor.

Santral, her biri 600 MWe kurulu gücünde olan iki ünite ile toplamda 1200 MWe olacak şekilde planlanıyor. Kurulması planlanan santralde ithal kömüre dayalı pulverize kazan teknolojisi kullanılacak. Yapılması planlanan Atık Depolama Alanı'nda ise kül ve cüruf depolanacak.

Kurulması planlanan termik enerji santral ile yıllık ortalama 9500,4 GW brüt üretim yapılması planlanıyor.

Termik santralde üretilecek enerji, enterkonnekte sistem üzerinden ulusal şebekeye verilecek ve tamamen serbest piyasada satılarak değerlendirilecek.

Söz konusu projenin lisans süresi 49 yıl olarak öngörülüyor. Ancak EPDK kararları doğrultusunda sürenin uzaması da mümkün.

ÇED süreci başlayan projenin bedeli 3.600.000.000 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler