1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 24 şirkete 9 milyon TL para cezası

EPDK'dan 24 şirkete 9 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 24 akaryakıt şirketine 8 milyon 970 bin 370 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca 8 şirketten de yazılı savunma istedi.Enerji Piyasası...

EPDK'dan 24 şirkete 9 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 24 akaryakıt şirketine 8 milyon 970 bin 370 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca 8 şirketten de yazılı savunma istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilen 24 şirkete 8 milyon 970 bin 370 lira para cezası kesti. Ayrıca 8 şirketten de yazılı savunma istedi.

Buna göre EPDK, pompa satışları ile tank dolumları arasında fark olması, otomasyon sisteminin düzensiz ve sağlıksız çalışması ve bu şekilde satış yapılması, Petrol Piyasası Kanununun lisans sahiplerinin temel hak ve yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi, Denetim Sistemi Kurma ve Uygulama Yükümlülüğü'ne aykırı hareket edilmesi, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin özelliklere aykırı olarak ulusal marker seviyesinde geçerli olmayan akaryakıt ikmali yapılması ve bayisi olduğu dağıtıcı haricinde akaryakıt temini yapılması gibi nedenlerle 24 akaryakıt şirketine toplam 8 milyon 970 bin 370 lira para cezası kesti.

8 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTEDİ

EPDK, Ayrıca uygulamaların ulusal marker seviyesinde geçersiz olması, teknik düzenlemelere aykırı olması, istasyonda kullanılan bir tankta otomasyon sisteminin kurulu olmaması, akaryakıt istasyonunda akaryakıt fiyat panosu bulundurmaması, dağıtım şirketi yetkilisi olmaksızın iç tesisatın işletmeye alınması ve irsaliyeli faturada muhatabın lisans numarasının yanlış belirtilmesi gibi gerekçelerle 8 akaryakıt şirketinden de yazılı savunma istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler