1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enerji Bakanı Albayrak'tan doğalgazda indirim müjdesi

Enerji Bakanı Albayrak'tan doğalgazda indirim müjdesi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kış gelmeden, sonbahar aylarında doğalgaz fiyatlarında ciddi bir indirim yapılacağını...

Enerji Bakanı Albayrak'tan doğalgazda indirim müjdesi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kış gelmeden, sonbahar aylarında doğalgaz fiyatlarında ciddi bir indirim yapılacağını söyledi. 

Enerji Bakanı Berat Albayrak, AHaber televizyon kanalında canlı yayına katılarak, darbe süreci ve sonrasındaki sosyal, siyasi, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Sosyal medya psikolojik harbi yaşandığını ifade eden Albayrak, “Sosyal medya algısı üzerinden oluşturulmaya çalışılan korkular gibi hiçbir oyuna gelmiyoruz, gelmeyeceğiz. Hakiki anlamda altında ne olduğundan emin olmadığımız hiç bir şeye itibar etmeyeceğiz. Birilerinin ulaştırdığı haberlere itibar etmeden Türkiye’nin dünden daha güçlü olduğunu, güçlü lidere ve güçlü hükümete sahip olduğunu bilip yarını çok daha güzel şekilde inşa edeceğiz” dedi. 

PİYASALARDAKİ DALGALANMA GEÇİCİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, borsadaki düşüş ve döviz kurlarındaki yükselişi geçici olarak nitelendirdi. Bakan Albayrak, uzun vadede piyasaların da gerçek verilere dayalı olarak yerli yerine oturacağını dile getirdi. 

DOĞALGAZ TAHKİMLE UCUZLAYACAK 

Bakan Albayrak, enerji güvenliği ve fiyatları konusundaki bir soru üzerine şunları söyledi: 

“Halkımız şu noktada bilsin ki, istikrarlı enerji tedariki için çalışmaya devam ediyoruz. Eksiklerimizi gidermeye devam ediyoruz. Enerji maliyetlerine gelince. Henüz uzlaşmada son noktaya gelmemiş olsak da tahkim sürecini bitirip halkımıza bu kış gelmeden, bırakın olumsuz senaryo yansıtmayı, halkımıza doğalgazda ciddi bir indirim olarak enerji maliyetlerinde güzel haberler vereceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler