1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Çevre Bakanlığı'nda 167 kişi açığa alındı

Çevre Bakanlığı'nda 167 kişi açığa alındı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu...

Çevre Bakanlığı'nda 167 kişi açığa alındı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu 167 personel açığa alındı, 250 personel hakkında inceleme sürüyor. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Fethullahçı Terör Örgütü’yle mücadele için “İnceleme ve Çalışma Komisyonu” kuruldu. 7 gün 24 saat çalışan komisyon FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen bakanlık çalışanlarının banka hesapları başta olmak üzere tüm bağlantılarını mercek altına aldı. Yapılan çalışmanın ardından 167 personel FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alındı. FETÖ ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 250 personel hakkında ise incelemeler devam ediyor. 

ÜST YÖNETİM YARI YARIYA DEĞİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevden alınan kişiler arasında Genel Müdür düzeyinde 7 üst düzey yönetici de bulunuyor. Bu kişiler arasında bir Müsteşar Yardımcısı da yer alıyor. Ayrıca, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyesi 11 kişinin üyeliklerine de son verildi. 

ALT KOMİSONLAR KURULDU 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlarda da FETÖ / PDY bağlantısı bulunan kişilerin tespiti için alt komisyonlar da oluşturuldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası gibi kurumlarda FETÖ ile bağlantısı bulunan kişiler araştırılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 67 personel açığa alındı. Diğer personeller ile ilgili araştırmalar sürüyor. 

ALA’NIN GAYRİMENKUL HESAPLARINA SIZMA

17-25 Aralık sürecinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde çalışan bir grup personelin, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gayrimenkul hesaplarına sızdığı tespit edildi ve personel hemen görevden uzaklaştırılarak, açığa alındı. İller Bankası’nda da FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 37 personelin kurumla ilişiği kesildi. 

UZMAN YARDIMCISI SINAVI İPTAL 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 Teknik Uzman Yardımcısı Alım Sınavı’nı da iptal etti. Sınavın iptal nedeni Gazi Üniversitesi’nde devam eden FETÖ operasyonu. Üniversite Rektörü’nün operasyonlar kapsamında gözaltına alınması üzerine Bakanlık terör örgütünün sınav sonuçlarına etki etme ihtimaline karşı tedbir aldı, sınavı iptal etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar, gelen ihbar ve araştırmalarla genişleyerek devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler