1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sokakları HES’ler bedava aydınlatsın

Sokakları HES’ler bedava aydınlatsın

Trabzon Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, ilçedeki sokak ve bahçe aydınlatmalarının yine ilçe sınırları içindeki HES'lerce karşılamasını istedi.

Sokakları HES’ler bedava aydınlatsın

Enerji Günlüğü - Trabzon Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, ilçe çapındaki sokak ve bahçe aydınlatmalarının elektriğinin, ilçe sınırları içindeki hidroelektrik santraller tarafından bedelsiz karşılanmasını istedi.

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Tekke, ilçede faaliyet gösteren HES’lerin bölgeye hiçbir katkı sağlamadığını söyledi. DÜNYA’dan Ercan Üslü’nün haberine göre, ilçenin içinden geçen Manahoz deresi üzerinde faaliyet gösteren 7 tane HES olduğunu belirten Tekke, ‘’İnşaat esnasında istihdam noktasında bölge insanı burada çalıştırılarak katkı sağlanmıştır. Ancak bugüne gelindiğinde bu HES’lerin ilçemize ve bölgeye hiçbir katkısı yoktur. Ben arzulardım ki bu HES yatırımcıları ürettikleri elektrikten belediyemize pay ayırsın. En azından sokak ve bahçe aydınlatmalarının elektrik ihtiyacını karşılayabilirler’’ dedi.

Tekke, yapılacak düzenleme ve çıkartılacak bir kanunla bunun olabileceğini sözlerine ekledi. İlçenin güneyinde, kuzeyinde ise iki olmak üzere Manahoz deresi üzerinde faaliyette olan 7 HES’in bulunduğunu aktaran Tekke, zaman zaman derenin cansuyunun azaldığına dikkat çekiyor. Tekke, ‘’Bölgemizde artık çokça HES olduğu için vatandaşlarımız bilinçlendi. Cansyu biraz azaldığı taktirde bizimle veya Çevre ve Şehircilik İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçerek ihbarda bulunuyorlar’’ diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler