1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Zorlu'nun Sarıtepe-Demirciler RES’i üretimde!

Zorlu'nun Sarıtepe-Demirciler RES’i üretimde!

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin rüzgar santrali Sarıtepe-Demirciler RES’in 59,85 MW kurulu güçteki ilk iki fazı sisteme bağlandı. Zorlu Enerji,...

Zorlu'nun Sarıtepe-Demirciler RES’i üretimde!

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin rüzgar santrali Sarıtepe-Demirciler RES’in 59,85 MW kurulu güçteki ilk iki fazı sisteme bağlandı. 

Zorlu Enerji, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde kurulumuna devam ettiği, Rotor II projesi kapsamındaki Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri’ni (RES) yeni bir aşamaya getirdi. Toplam 80,3 MW güçte planlanan Sarıtepe-Demirciler RES projesinin Haziran ayında tamamlanan 39,9 MW’lık ilk 14 türbininin ardından 19,95 MW kapasiteli 7 türbinin de kabulleri tamamlanarak elektrik üretimine başladı. Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santrallerinin 2016 yılsonuna kadar tam kapasite elektrik üretimine başlaması hedefleniyor.

RES’TE 271.7 MW’LİK KAPASİTE

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Türkiye’de ve Pakistan’da hayata geçirdikleri rüzgar enerjisi projeleriyle sektörün en deneyimli oyuncularından biri haline geldiklerini belirtti. Sinan Ak, “Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde 100 milyon Euro yatırım ile toplam 80,3 MWm kurulu güçte planladığımız Sarıtepe - Demirciler RES projemiz kapsamında, ilk iki fazı başarı ile tamamlayarak devreye aldık. Santralimizin geri kalan 19,8 MW’lik kapasitesinin 2016 yıl sonuna kadar devreye girmesiyle Türkiye’de 215.3, Pakistan yatırımımızla birlikte ise toplam 271.7 MW’lık rüzgar gücüne sahip olacağız” dedi.

GOLD STANDARD SERTİFİKALI PROJELER

Hayata geçirdikleri tüm rüzgar projelerinde gönüllü karbon piyasasında işlem gören enerji projelerini derecelendiren standartlar arasında en itibarlısı olan “Gold Standard” sertifikasına sahip olduklarını hatırlatan Sinan Ak, “Yatırımlarımızda ekonomik sürdürülebilirlik kadar, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliği önemsiyor ve bunun gereklerini yerine getiriyoruz. Sektörümüz açısından da ilham verici olduğuna inandığımız projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu

Zorlu Enerji, Türkiye’nin en büyük rüzgar santralleri içinde yer alan 135 MW kurulu güce sahip Gökçedağ RES’in ve Pakistan’ın ilk rüzgar santralinin yatırımcısı ve işletmecisi konumunda. Doğalgaz dağıtımı faaliyetleri de yürüten ve Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından biri konumundaki Zorlu Enerji ayrıca, İsrail’de doğalgaza dayalı iki elektrik santralinin de ortakları arasında bulunuyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler