1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP'ın denizaltı borularını Malezyalı SapuraKencana döşeyecek

TANAP'ın denizaltı borularını Malezyalı SapuraKencana döşeyecek

Enerji Günlüğü - TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşlerini Malezyalı SapuraKencana...

TANAP'ın denizaltı borularını Malezyalı SapuraKencana döşeyecek

Enerji Günlüğü - TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşlerini Malezyalı SapuraKencana Petroleum şirketi yapacak.

Malezyalı petrol sektörü hizmet şirketi SapuraKencana Petroleum'un bağlı ortaklığı SapuraKencana TL Offshore, Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) denizaltı bölümün inşası ve kurulumu için yapılan ihaleyi kazanarak kontrat imzaladı.

125.9 milyon dolar (510 milyon ringit) değerindeki iş için şirket çalışmalarına bu yılın üçüncü çeyreğinde başlayarak 2018'in üçüncü çeyreğinde tamamlanacak.

TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılaran doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Ön Yeterlilik İhalesi”ne ilişkin değerlendirme sonucunda Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi’ne ön yeterlilik değerlendirmesinde başarılı olan altı şirket davet edilmişti.

TANAP İHALESİNE 6 FİRMA ÇAĞRILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler