1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya'da kömür aranacak

Kütahya'da kömür aranacak

Enerji Günlüğü - Kütahya'da VI. Grup maden ruhsatlı sahada kömür rezervi tespiti için sondaj ve jeofizik yöntemlerle arama yapılacak.Kütahya ili, Aslanapa...

Kütahya'da kömür aranacak

Enerji Günlüğü - Kütahya'da VI. Grup maden ruhsatlı sahada kömür rezervi tespiti için sondaj ve jeofizik yöntemlerle arama yapılacak.

Kütahya ili, Aslanapa İlçesi Teziler, Ballıbaba, Göynükören, Pınarbaşı köyleri arasında kalan alanda Alpaslan Murat UTKU tarafından kömür madeninin rezervinin tespitine yönelik olarak sondaj ve jeofizik yöntemlerle arama yapılacak.

Proje kapsamında ruhsat sahasında 40 adet sondaj yapılması planlanıyor. Her bir sondajın 50 ile 500 m derinliği olacak. Sondaj çalışmalarının sayısını azaltabilmek amacıyla ruhsat alanı içinde jeofizik çalışmaları da yapılacak.

Projenin amacı işletilebilir kalori değeri ve rezervine sahip kömür varlığının tespiti ve buna bağlı olarak ekonomik işletme yönteminin belirlenmesi.

Proje kapsamında ayda 25 gün ve günde 8 saat çalışma yapılacak. Çalışmalar esnasında ilk 2 veya 3 sondaj çalışmasındansonuç alınamaz ise arama faaliyetlerinin tamamı yapılmadan sonlandırılabilecek.

ÇED süreci başlayan projenin bedeli 200.000 TL olarak belirlendi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler