1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karakeçeli 1 HES için kırma-eleme-yıkama tesisi

Karakeçeli 1 HES için kırma-eleme-yıkama tesisi

Enerji Günlüğü - Hatko Enerji, Amasya'daki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi için Kırma-Eleme-Yıkama tesisi kuracak.Hatko Enerji Elektrik...

Karakeçeli 1 HES için kırma-eleme-yıkama tesisi

Enerji Günlüğü - Hatko Enerji, Amasya'daki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi için Kırma-Eleme-Yıkama tesisi kuracak.

Hatko Enerji Elektrik Üretim ve inşaat A.Ş. tarafından Amasya İli, Merkez İlçesi, Albayrak Köyü'ndeki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesinin inşaatı esnasında yapılacak kazı çalışmalarında çıkarılacak olan kazı fazlası malzemenin kırılması, yıkanması ve elenmesi amacıyla KırmaEleme-Yıkama Tesisi kurulması planlanıyor. Tesiste elde edilecek mıcır yine Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesinin inşaat aşamasında, beton yapımında kullanılacak.

Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi, Albayrak Köyü'nde 18.905,45 m2 taşınmazın 11.085 m2’lik kısmında kurulacak. Tesisin yıllık malzeme miktarı kapasitesinin 319.680 ton olması bekleniyor. Tesisin malzeme miktarının metreküp cinsinden değeri ise 127.872 metreküp olarak belirlendi.

Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi Karakeçili-1 Regülatörü ve HES Projesi inşaat işleri süresince işletilecek. Projenin inşaat işlerinin ise 24 ayda tamamlanması bekleniyor.

Amasya Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararı verilen projenin bedeli ise 850 bin TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler