1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Apple elektrik satışına başlıyor

Apple elektrik satışına başlıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik iletim izni alan Apple Energy, böylece ihtiyaç fazlası elektrik üretimini başkalarına satma imkanı da elde etti. Küresel...

Apple elektrik satışına başlıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik iletim izni alan Apple Energy, böylece ihtiyaç fazlası elektrik üretimini başkalarına satma imkanı da elde etti. 

Küresel teknoloji devi Apple, enerji alanındaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. ABD'li Federal Enerji Düzenleyici Komisyonu (FERC) Apple'ın alt kuruluşu olan Apple Energy'nin elektrik iletimi gerçekleştirmek için yaptığı başvuruyu onayladı. Apple, yarından itibaren elektrik iletimine başlayabilecek. 

SATIŞIN DA ÖNÜ AÇILDI

Apple, güneş enerjisinden ürettiği elektriği kendi ofislerinin, data merkezlerinin ve altyapısının enerji ihtiyacını karşılamak için kullanıyor. Apple uzun vadede Amerikalı tüketicilere de elektrik satmak istiyor. Son aldığı elektrik iletim izni, Apple Energy’ye kendi üretip kullanmadığı elektriği yerel dağıtım şirketlerine satma imkanı sağlayacak. 

200 MW’LİK KURULU GÜÇ

Apple Energy, ABD’de 200 MW büyüklüğünde bir elektrik üretim kapasitesine yatırım yapmış durumda. Bunlardan biri 850 milyon dolar yatırdığı Kaliforniya'nın San Francisco şehrindeki 130 megavatlık bir güneş enerjisi santrali projesi. Nevada eyaletindeki Nevada Power Company adlı firmanın 19,9 megavatlık projesi de Apple Energy’nin iştiraki. Bir diğeri ise Arizona eyaletindeki 50 MW’lik Salt River Project. 

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler