1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul’daki Dünya Enerji Kongresi'ne Fransız gümüşü

İstanbul’daki Dünya Enerji Kongresi'ne Fransız gümüşü

Enerji Günlüğü - Fransız enerji devi EDF, İstanbul’da yapılacak 23. Dünya Enerji Kongresi’ne (WEC 2016) gümüş sponsor oldu.Türkiye bu yıl 23. Dünya...

İstanbul’daki Dünya Enerji Kongresi'ne Fransız gümüşü

Enerji Günlüğü - Fransız enerji devi EDF, İstanbul’da yapılacak 23. Dünya Enerji Kongresi’ne (WEC 2016) gümüş sponsor oldu.

Türkiye bu yıl 23. Dünya Enerji Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 9 - 13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kongreye, uluslararası kuruluşlar da sponsor olarak destek veriyor. Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden bir olan EDF, İstanbul’da gerçekleşecek kongreye gümüş sponsor olarak imza attı.

Global enerji sektörünün önde gelen oyuncularını buluşturan, “enerji olimpiyatları” olarak bilinen kongrenin dikkat çeken konuşmacılarından biri de EDF CEO’su Jean-Bernard Levy olacak. Bununla birlikte üst düzey delegeler de EDF’i zirvede temsil edecek.

Fransız enerji devi EDF, nükleerden fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerjiye kadar geniş bir yelpazeye uzanan çeşitli kaynaklardan elektrik üretiyor. Üretiminin yüzde 87’sini doğrudan karbon emisyonuna yol açmadan gerçekleştirdiğini declare eden firma, küresel enerji endüstrisinin önündeki en önemli meselelerden biri olan üçlü enerji açmazıyla mücadele, yani sürdürülebilirlik, güvenlik ve enerjiye erişim arasında dengenin nasıl kurulması gerektiği konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor.

23. Dünya Enerji Kongresi’nin diğer önemli sponsorları arasında Siemens, BOTAŞ ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı da (TPAO) bulunuyor.

DÜNYA ENERJİ KONSEYİ HAKKINDA

1923’te kurulan Dünya Enerji Konseyi (WEC), sürdürebilir enerjinin geleceği konusunda çalışmalar yürütmeyi ve bu konularda fikir liderliği yapmayı hedefleyen global ve kapsayıcı bir platform niteliği taşıyor. Dünya Enerji Konseyi’nin 93 milli komitesi, aralarında devletlerin, sektör ve uzman kuruluşlarının da bulunduğu 3 binden fazla üye organizasyonu temsil ediyor. Misyonu, herkesin yararına sürdürülebilir tedarik zincirine dayalı enerji kullanımını teşvik etmek.

1924’TEN BU YANA KONGRE

Dünya Enerji Konseyi, ilki 1924’te olmak üzere üç yılda bir Dünya Enerji Kongresi’ni organize ediyor. Kongre, lider ve uzmanların enerji konusunu tüm yönleriyle ele aldıkları, dünyanın bir numaralı enerji platformu kabul ediliyor. Bununla birlikte kongre yöneticilere de teknolojilerini tanıtma ve yeni iş imkanları keşfetme olanağı sağlıyor. İstanbul’da 9-13 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Enerji Kongresi’ne ilişkin ayrıntılı bilgilere http://www.wec2016istanbul.org.tr adresinden ulaşılabiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler