1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail'in Tanin ve Karish sahaları Rum Energean'a satılacak

İsrail'in Tanin ve Karish sahaları Rum Energean'a satılacak

Enerji Günlüğü -  Güney Kıbrıs merkezli enerji şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish doğalgaz sahaları hisselerini...

İsrail'in Tanin ve Karish sahaları Rum Energean'a satılacak

Enerji Günlüğü -  Güney Kıbrıs merkezli enerji şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish doğalgaz sahaları hisselerini 148.5 milyon Dolar'a satın alacak. 

İsrail karasularında bulunan Tamar ve Leviathan doğalgaz sahalarının lisansını elinde bulunduran Amerikan Noble Energy ve ortağı Delek Group, İsrail hükümetinin isteği doğrultusunda hisse satışı konusunda bir anlaşmaya vardılar. Anlaşma İsrail hükümetinin onaylamasının ardından kesinleşecek.

Delek Group şirketlerinden İsrailli Avner Oil Exploration bugün bir açıklama yaparak,  Güney Kıbrıslı enerji şirketi Ocean Energean Oil and Gas Ltd ile Noble Energy'nin Tanin ve Karish doğalgaz sahalarındaki hisselerinin yüzde 47.06'sı ile Delek bağlı ortakları Avner ve Delek Drilling'in kalan hisselerini 148.5 milyon Dolar'a satılması konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Energean E&P Holdings Ltd'nin bağlı ortaklığı olan Ocean Energean Oil and Gas Ltd. daha çok Yunanistan ve Ege sularında çalışmalar yürütüyor. 

İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler