1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarın dört atlısı: Polat, Demirer, Bilgin, Borusan EnBW

Rüzgarın dört atlısı: Polat, Demirer, Bilgin, Borusan EnBW

Enerji Günlüğü - Türkiye’de rüzgara dayalı elektrik santrallerinin toplam kurulu gücü 5146 MW’ye ulaşırken, ilk dört büyük yatırımcı sırasıyla...

Rüzgarın dört atlısı: Polat, Demirer, Bilgin, Borusan EnBW

Enerji Günlüğü - Türkiye’de rüzgara dayalı elektrik santrallerinin toplam kurulu gücü 5146 MW’ye ulaşırken, ilk dört büyük yatırımcı sırasıyla Polat Enerji, Demirer Enerji, Bilgin Enerji ve Borusan EnBW Enerji oldu.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB), yılın ilk altı ayına ilişkin rüzgar istatistik raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de 2016 yılı içinde 428 MW’lık rüzgar santrali işletmeye alınarak toplamda 5.146 MW’a ulaşıldı.

İşletmedeki rüzgar enerjisi santrallerinin kurulu güç bakımından yüzde 75’i Ege ve Marmara bölgelerinde. İller bazındaki sıralamaya göre Balıkesir 970 MW ile birinci olurken, 936 MW ile İzmir ikinci, 575 MW ile Manisa üçüncü sırada yer alıyor.

İşletmede olan santrallerin yatırımcılara göre dağılımında 558 MW ile Polat enerji ilk sırada yer alırken, 385 MW ile Demirer Enerji ikinci, 341 MW ile Bilgin Enerji üçüncü ve 318 MW ile Borusan EnBW dördüncü durumda. 

Önceki ve Sonraki Haberler