1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ürdün ilk nükleer santrali için finansman arıyor

Ürdün ilk nükleer santrali için finansman arıyor

Enerji Günlüğü -  Ürdün, ilk nükleer santralini 2025 yılına kadar kurabilmek için finansman arıyor.Ürdün basınında yer alan haberlere göre,...

Ürdün ilk nükleer santrali için finansman arıyor

Enerji Günlüğü -  Ürdün, ilk nükleer santralini 2025 yılına kadar kurabilmek için finansman arıyor.

Ürdün basınında yer alan haberlere göre, Ürdün Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı Khaled Toukan, gerekli finansman 2017 yılı sonuna kadar sağlanabilirse nükleer santralin 2025 yılı itibariyle işlemeye başlıyacabileceğini söyledi. 

Ürdün, Rusya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde her biri 1000 MW olan iki nükleer santral kurmayı planlıyor. 

Toukan ayrıca, santralin kurulumu için gerekli olan 10 milyar Doların %30'unun eşit olarak Ruslar ve Ürdün tarafından karşılanacağını, kalan %70 için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 

Türibünler ve elekrikli sistemler için Almanlar, Çekler, Japonlar ve Çinliler ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Toukan, reaktörlerin Rusya'dan temin edileceğini kaydetti. 

Toukan, 2015 yılında nükleer atıklar ve finansman modellerine danışmanlık yapmak üzere oluşturulan International Advisory Grup tarafından hazırlanan raporun incelendiğini, bu alanda ilk aşama yabancı uzmanların kullanılacağını daha sonra Ürdünlülerin eğitimine başlanacağını ve "Jordan Research and Training Reactor"ün de Kasım ayında oluşturulacağını açıkladı.

Rusya ve Ürdün geçen yılın başlarında Ürdün'de nükleer santralin inşa edilmesi için 10 milyar dolarlık anlaşma imzalamışlardı. 

RUSYA ÜRDÜN'DE NÜKLEER SANTRAL KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler