1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ'a gelir düzenlemesi

EPİAŞ'a gelir düzenlemesi

Enerji Günlüğü - EPİAŞ'ın piyasa işletim faaliyeti gelirlerinin belirlenmesinde kullanılacak yöntem ile bu yönteme dair usul ve esaslar belirlendi. Enerji...

EPİAŞ'a gelir düzenlemesi

Enerji Günlüğü - EPİAŞ'ın piyasa işletim faaliyeti gelirlerinin belirlenmesinde kullanılacak yöntem ile bu yönteme dair usul ve esaslar belirlendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin Piyasa İşletim Gelir Tavanının Karşılanması için Uygulanacak Bedel ve Komisyonlar ile Uygulamalara İlişkin Yöntem Bildirimi'ni onayladı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bildirimle EPİAŞ'ın piyasa işletim faaliyeti gelirlerinin belirlenmesinde kullanılacak yöntem ile bu yönteme dair usul ve esaslar belirlendi. 

Buna göre,  EPİAŞ’ın piyasa işletim faaliyetleri çerçevesinde tek sunucu statüsünde sağladığı hizmetler kapsamında ihtiyaç duyduğu gelir piyasa katılımcılarından Piyasa İşletim Ücreti olarak karşılanacak ve bu ücret katılımcılar arasında dağıtılacak.

EPİAŞ tarafından, piyasa katılımcılarına piyasa işletimi dışmda herhangi bir hizmetin satın alınması zorunluluğu getirilemeyecek. 

Fiyatlandırma, piyasa katılımcılarına kendilerine sağlanan hizmetin maliyetinin yansıtılması esasına göre yapılacak. 

Gün İçi Piyasasının işletiminin 1/7/2015 tarihinde başlaması ve 2016 yılı tarife teklifi hazırlanırken Gün İçi Piyasası tahmini işlem miktarının hesaplanması için yeterli veri bulunmadığından, 2016 yılı Gün İçi Piyasası tahmini işlem miktarı, 2015 yılı Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen aylık ortalama işlem miktarı kullanılarak hesaplanacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler